Followers

CUBE KORANG KLIK KAT SINI

SENARAI GIVEAWAY

SEPTEMBER

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/ga-1st-year-blog-anniversary.html (tarikh tutup : 10/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/segmen-bloglist-sept-dec-2015-by.html (tarikh tutup : 16/9 keputusan : 17/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/08/souvenirs-dari-europe-giveaway-contest.html (tarikh tutup : 19/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html (tarikh tutup : 22/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-giveaway-by-impiana-cik-yanie-2015.html (tarikh tutup : 29/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-birthday-giveaway-by-miminadam.html (tarikh tutup : 30/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-kunjungan-1-juta.html tarikg tutup (30/9)

OKTOBER
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/face-mask-giveaway.html (tarikh tutup 3/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-my-graduation-celebration.html (tarikh tutup : 7/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/10/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html (tarikh tutup :28/10 keputusan 3/10)

tak tahu tarikh tutup

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html

SILA KLIK!!!!

AMIN!!!

AMIN!!!

Saturday, 25 February 2012

cabaran di awal sem


Allahuakhbar!!!baru je seminggu masok sem baru tapi keletihannya seperti cam nak habis sem
permulaan sem nie dipenuhi cabaran namun aku sentiasa berdoa utk mudahkan segala urusan aku pada setiapa hari
hari pertama kuliah dimulakan aku dan rakan2 dh sibuk nk add subjek coz jam kredit aku sem nie baru 14..tapi sem ni jugak aku kena amik subjek BI 1 selama 2 jam dan GE selama 3 jam (general english) yg tidak dikira jam kredit nya...adoiii..sgt memenat( tu la dulu xdapat lagi muet band 3,4,5,6
cabaran yg tinggi apabila nak add subjek tapi jadual asyik clash jew ngn jadual lain..
pastu jadual xclash tapi kelas dh penuh n lecturer xkan add student dah....


masalah lagi bile
'
'
'
jadual dh add n disusun dgn elok...tup tup tup masok klas lecturer lak nk ubah waktu clas xpon nk wat amali di waktu lain....

SABAR LAH WAHAI HATI..
NIE BARU CIKIT DUGAAN..
BANYAK LAGI CABARAN LAIN YG SEDANG MENANTI 

Sunday, 19 February 2012

sem 2

hari nie selamat sudah aku daftar kt khar nie buat kali ke 2
dan yg bez aku dapat bilik no.4 yg boleh online dalam bilik 
dan paling bez aku dapat umah tingkat 9 ok!!!tingkat 9 yer!!!tingkat 9!!!
3.9.5
penat la ko nenot duduk dalam lif tu hari2
n aku still satu rumah ngn imah tapi satu bilik ngn tikah
hope tikah bahgia dudukdibilik bersama aku...hahahahahahahh

DGN PENUH HARAPAN AKU MELANGKAH KE SEM2 UTK MEMPERBAIKI KELEMAHAN DIMASA LALU

Friday, 17 February 2012

BUTTER CAKE

resepi nie khas aku dapat time belajaq kat poli dulu....
senag je wat butter cake nie
bahan pon mudah je
dh beberapa kali aku wat n hasil die mmg menakjubkan

BAHAN-BAHAN
250 gm majerin
250 gm tepung naik sendiri (slalu aku guna tepung bluekey)
250 gm gula kastor
5 biji telur

CARA-CARA

1.putar majerin gula kastor sampai kembang
2. masukkan telur (jgn masuk semua teloq tu..masuk cikit2 ea)
3.masukkan tepung 
4. bakar dgn suhu 180 dalam 45 minit camtu


Wednesday, 15 February 2012

Give Away by The Little Ribbon

Photobucket
nak join??klik je banner ini :)

comey-COMEY  je kraf kat The Little Ribbon nie..:)

TARIKH TUTUP :
18/2/2012

tag kepada

puan kutu
intanberlian



"First Giveaway by Ila and Anis"

klik banner kalau nk join ye :)

tag kepada :

 puan kutu
intan berlian

TAMAT GIVEAWAY 
27.1.2012 - 1.3.2012

Saturday, 11 February 2012

Luna Shoppe's GIVEAWAY!

klik banner kalau nak join :)



tag kepada



SINGER 8215

ALHAMDULILLAH....
bersyukur dgn tuhan...
rezki lebih taun nie..ape yg aku idamkan menjadi hak aku..semalam 10/2/2012 ayah aku bawak aku p kedai SINGER sebab nk belikan aku sebuah mesin jahit idaman...bukan ape aku minat menjahit pastu assignment aku memerlukan sgt mesin sendri sebab xlaratla nak berebur mesin kat bengkel..pastu baguskan ade mesin sendri..leh gak aku menjahit kat umah aku...
harga mesin nie rm700.00..waranti setaon n de 15 jenis jahitan..yg beznye bapak aku sponsor rm200.00.so gune duet aku rm500.00 jela.THANK YOU  ayahhh

nie la mesin jahit baru aku 
like3..kotak die pink..haahahah





Thursday, 9 February 2012

harapan....





Tuesday, 7 February 2012

10 Amalan Yang Merosakkan Otak


1. Tidak mengambil sarapan pagi
Apabila seseorang tidak mengambil sarapan pagi, paras gula dalam darah akan menjadi rendah. Ini akan mengakibatkan kekurangan bekalan nutrisi pada otak dan menjadikannya kurang aktif.

2. Terlebih makan
Ia akan membebankan pembuluh darah otak dan mengurangkan kuasa mental otak.

3. Perokok
Asap rokok akan mengakibatkan sel-sel otak terjejas atau terbakar dan boleh mengakibatkan penyakit ‘Alzheimer’.

4. Penggunaan gula yang berlebihan
Pengambilan gula secara berlebihan akan mengganggu penyerapan protein dan nutrisi. Selain daripada itu, ia akan mengganggu perkembangan otak yang sihat.

5. Pencemaran udara
Otak adalah pengguna oksigen terbesar dalam badan manusia. Pencemaran udara boleh menyebabkan pengurangan bekalan oksigen ke otak dan keaktifan otak.

6. Terlebih tidur
Tidur adalah bagus untuk merehatkan otak tetapi masa tidur yang panjang boleh mengakibatkan sel-sel otak kita mati.

7. Menutup muka ketika tidur
Tidur sambil menutup muka akan mengakibatkan otak menerima lebih banyak karbon dioksida berbanding oksigen dan ini akan membawa kerosakan kepada otak.

8. Membiarkan otak bekerja semasa kita berada di dalam keadaan kurang sihat
Bekerja semasa anda kurang sihat boleh mengurangkan keberkesanan otak dan juga membawa kerosakan kepada sel-sel otak.

9. Kurang berimiginasi
Berfikir adalah satu cara terbaik untuk melatih otak kita. Kurangnya berimiginasi boleh menyebabkan tahap kecerdasan/keaktifan otak menurun.

10. Jarang berfikir
Jarang berfikir akan menyebabkan otak kita kurang aktif. Oleh itu, perbincangan yang membina boleh menambah keberkesanan kecerdasan otak kita.

sumber : here

AKTIVITI TIME CUTI..

dikala kebosanan duduk dirumah  dan ditambah dgn minat membuak-buak bile tgk baju org cantik sgt bile diletakkan manik..hati aku nie tertarik-tarik nk belaja jahit manik..buat permulaan nie aku dh teror wat jahitan manik tali air ngn manik bunga ape tah nama die....
dua pasang baju aku aplikasikan kemahiran aku yg baru nk berjinak-jinak dgn dunia manik nie..





hope aku akan terus berusaha utk meningkatkan lagi kemahiran aku yg xseberapa nie :)


Monday, 6 February 2012

ku kucewa....

KECEWA?????kenapakah??mengapakah???apakah????

nak kate kecewa tu..xdela sgt..nk kate sedih pon x..nak kate gumbire..lagi la x an..
tapi ade la cikit perasaan nie bercampur baur..sedih..xpuashati..kecewa..geram tapi still rase bersyukur padaMU Ya Allah..

HAih..nenot nie melalut pasal ape lakkk nie??
aku citer sal result aku yg kuar 2 hari lepas..aku dapat ............tapi bukan dekan laa.kucewa tau..tapi bile aku pikir2 balik..mmg patut pon aku dapat camtu..man x nye..aku malas tol..xbace buku..xwat asement tol..n tu la hasilnya..haishhhhh..nenot2. tu pemalas lagi.wat sambil lewa...

tapi aku still lagi bersyukur(alhamdulillah) coz keputusan aku xde la teruk sgt..n sume pelajaran aku lulus...xde yg C pon..sume A n B..tapi tu la aku nie manusia yg xnah berpuas hati dgn rezki yg di beri..

insyaallah sem depan aku nk wat yg terbaik..tebus balik kesalahan sem nie...aku berharap dpt dekan..bukan nk bangga diri coz spt dekan tapi utk  masa depan aku gak...lau dpt dekan n maintain 3.65 keatas.. aku xyah byr ptptn n aku senang nak apply keja t...so..jgn nk berangan je nenot....TEBUS KEKECEWAAN HANG SEM NIE YER!!!!!!!!!!!!

NAPKIN FOLDING




nak cari napkin nie..tapi xtao kat kedai mana????kedai katering ke..kedai makan ke..kedai pakaian ke..xkan kat buku lak an..hmmmm..kat mane ek ak nk cari kain napkin....adoi


sumber gambar : cik google


Friday, 3 February 2012

IntaNBerliaN's First Giveaway

klik banner kalau nak join :)

senarai sponsor :0


"Short but Meaningful"


klik banner kalau nak join :)


DETIK bermakna Buat Nenot :)


setelah mengharungi selama 3taon sebagai pelajar di sebuah politeknik..akhirnya dapat jugak nenot menggenggam segulung diploma dgn keputusan yg baikk..waktu KONVO adalah terdetik yg tidak dapat dilupakan....selain dpt gumbirakan hati mak n ayah malah dapat jmpe rakan2 sekelas juga sesuatu yg xdpt dilupakan...


dan kini nenot sedang bertungkus lumus utk berusaha mengenggam segulung ijazah dan seterusnya menjadi seorang guru!!!!!!




bersama sama rakan2 yg toinng-toinng...


p/s : xsabar nk konvo dapat degree plak...haahaa

New Year First Giveaway

klik banner kalau nak join :)

tag kepada

fatin
nana
puan kutu

Jom Join 1st GIVEAWAY from PopScarf!

klik banner kalau nak join :)

tag kepada:

cempaka kuning
nana
fatin

Anastasias Spa Giveaway 2012

klik banner kalau nk join :)


tag kepada 



Thursday, 2 February 2012

Pupel Liyana Mega Giveaway

klik banner kalau nak join :)

tag kepada :

puan kutu
puan bee
nana

SENARAI PENAJA :)




Contest "LIKE DAN FOLLOW" - Gallery aNNA-JuEaNNa

klik banner kalau nak join :)


Phat Hijabs 2nd Giveaway

klik banner kalau nk join :)

ucapan : semoga PHAT HIJABS sentiasa terus sukses :)



the story of us - second giveaway

klik banner kalau nak join :)

TARIKH TUTUP
28 februari 2012 [ last submit 27 februari 2012 , jam 11:59:59 malam ikut jam saya ]

tag kepada :

FrIeNdShIp GiVeAwAy

klik banner kalau nk join :)

tarikh tamat giveaway ini : 14 Februari 2012

1st Giveaway by Ratu & Queen

klik banner kalau nak join :)

tamat pada 1/3/2012

tag kepada :






Contest ZeeFashionSense ^_^

klik banner kalau nak join :)

contest akan tamat pada 27/2/2012


the prizes will be any 1 of these :-
1. 1 piece of Satin Shawl from ZeeFASHIONsense
2. 1 piece of cardigan
3. any accessories
4. 1 set of x10der