Followers

CUBE KORANG KLIK KAT SINI

SENARAI GIVEAWAY

SEPTEMBER

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/ga-1st-year-blog-anniversary.html (tarikh tutup : 10/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/segmen-bloglist-sept-dec-2015-by.html (tarikh tutup : 16/9 keputusan : 17/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/08/souvenirs-dari-europe-giveaway-contest.html (tarikh tutup : 19/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html (tarikh tutup : 22/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-giveaway-by-impiana-cik-yanie-2015.html (tarikh tutup : 29/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-birthday-giveaway-by-miminadam.html (tarikh tutup : 30/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-kunjungan-1-juta.html tarikg tutup (30/9)

OKTOBER
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/face-mask-giveaway.html (tarikh tutup 3/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-my-graduation-celebration.html (tarikh tutup : 7/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/10/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html (tarikh tutup :28/10 keputusan 3/10)

tak tahu tarikh tutup

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html

SILA KLIK!!!!

AMIN!!!

AMIN!!!

Tuesday, 17 July 2012

' teratak hati 1st Giveaway^Jom Berpakaian Muslimah!! '


klik banner kalau nak join :)

SPONSOR

TAG 
fatin

JAWAPAN 
Senaraikan ciri-ciri pakaian seorang muslimah. Paling kurang 2, lebih pun lagi bagus.
1-lengan baju panjang sehingga ke pergelangan tgn
2-kain/seluar yang dipakai mesti panjang sehingga kebuku lali
3-mesti memakai sarung kaki
4-tudung mestilah labuh dan menutup dada dan tidak jarang
5-baju mestilah longgar dan labuh
6-kasut tinggi yang tidak berbunyi (sekiranya hendak memakai kasut yang bertumit tinggi, pastikan tumitnya diperbuat daripada getah) 


"hendaklah mereka itu melabuhkan tudungnya sampai ke dadanya, dan janganlah kamu mendedahkan aurat dan perhiasan kamu kecuali apa yang terzahir" (AN-NUR:31)

sumber : Soal Jawab Tentang Solat Terbitan Malik Book Distributors

Letak sekeping gambar sebagai contoh, yang menunjukkan ciri-ciri pakaian muslimah yang korang list kan tu. Boleh guna gambar sendiri, orang lain (mintak permision dulu ye), atau gambar kartun/doodle.




suke sgt tgk penampilan ustazah siti norbahyah...:)
penampilannye sentiasa cantik & up to date tapi masih mengekalkan ciri-ciri muslimah :)