Followers

CUBE KORANG KLIK KAT SINI

SENARAI GIVEAWAY

SEPTEMBER

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/ga-1st-year-blog-anniversary.html (tarikh tutup : 10/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/segmen-bloglist-sept-dec-2015-by.html (tarikh tutup : 16/9 keputusan : 17/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/08/souvenirs-dari-europe-giveaway-contest.html (tarikh tutup : 19/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html (tarikh tutup : 22/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-giveaway-by-impiana-cik-yanie-2015.html (tarikh tutup : 29/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-birthday-giveaway-by-miminadam.html (tarikh tutup : 30/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-kunjungan-1-juta.html tarikg tutup (30/9)

OKTOBER
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/face-mask-giveaway.html (tarikh tutup 3/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-my-graduation-celebration.html (tarikh tutup : 7/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/10/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html (tarikh tutup :28/10 keputusan 3/10)

tak tahu tarikh tutup

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html

SILA KLIK!!!!

AMIN!!!

AMIN!!!

Monday, 21 April 2014

2nd anniversary blog giveaway

 photo bannergif_zps2f4ea753.gif
klik banner utk join :)

2 PERKARA YANG SUKE PASAL BLOG MOMOY:
1.nak komen berkenaan blog 
 perkara pertama yang aku suka pasal blog momoy ni kan....mula-mula bukak je dah jatuh hati (bukan nk bodek ye) sebab background blog warna PINK. my febret colour tau. pink lembut-lembut gitu...impian hati nak blog macam blog momoy la tapi tak kesampaian lagi sebab aku tak sanggup keluarkan duit nak soh orang editkan blog pastu aku pun edit sendiri, tu yang jadi blog warna kuning tu..hahahahaha. 
blog momoy simple jew tapi nice. maksudnya tak serabut dan tak sepah-sepah macam blog aku tuh.heeee..pastu kan item dalam blog semua tersusun je. contohnya macam item 'FOLLOWER'..senang je nak cari kat sebelah kiri blog. yela...kekadang kan, sebagai blogger yang suke join contest, syarat utama mesti kena follow blog tu kan, tapi ade blogger suka sgt sorok item follower tu sampai kekadang pening aku cari...malu-malu jew follower die kat blog tu.
lagi satu aku suka tulisan/ejaan kat blog momoy nie :). tak ade guna shortform sangat. aku baca pon smooth je. sakit mata tao kalau banyak shortform tao...setiap paragraph momoy justify kan. jadi penulisan momoy dalam blog nampak tersusun. aku tak tao orang lain macam mana kan. tapi bagi aku la kan, sakit mata tengok kalau tulisan tak justify. jadi macam senget sebelah jew...hahahaha

2. Content Blog
Erkkkkk....macam banyak je aku komen ni. hahahaha. bile lagi kan..kuikuikui. sekarang aku nak komen berkenaan content atau isi dalam blog momoy. aku paling suka blog momoy ni sebab blog dia banyak sangat review berkenaan produk. banyak tip kecantikan. setiap kali dia review sesuatu produk memang detail siap gambar lagi kesan penggunaan lagi. memang terbaik la :). contoh entry yang aku adalah :-


ni antara entry yang sempat blogwalking la. dari entry ni dapat tao yang blog momoy memang banyak info pasal kecantikan daripada produk yang dia guna. bagus kan, pastu aku perasan ade gak pasal make up dan fesyen. 


2 PERKARA YANG TAK SUKE PASAL BLOG MOMOY:
tiba masa untuk mengutuk lak..hohoho

1.warna tulisan
tulisan dah tak shortform. ayat dah cantik tapi aku tak berkenan la dengan warna dia. kalau tak silap warna merah kan ke pink gak. aku suka kalau wane hitam sebab entry momoy selalo panjang kan. jadinya nak baca entry momoy tu lama gak la nak habis, so sesuai rasenye kalau warna hitam. macam kat dalam kelas, kalau cikgu guna marker pen warna merah tulis kat whiteboard, kita mesti rasa kurang jelas dan kadang-kadang sakit mata. kalau marker pen hitam, kita akan nampak lagi jelas la tulisan tu. ok... ni la komen bakal guru.hohoho

2. tak boleh copy and paste.
yaaa....aku paham kalau momoy tak nak hasil penulisan momoy di copy and paste. tapi untuk buat giveaway konsep copy and paste nie sangat penting sebab nak buat entry dan promote kat blog peserta. jadi untuk memudahkan peserta, apa kata momoy bagi kebenaran highlight entry giveaway momoy. senang untuk peserta paste kat blog diaorang. 

***pesanan penaja: hope momoy tak kecik hati tao dengan komen nenot. just nak penuhi syarat giveaway. tu la suruh komen g kan...hahahaha


TAG RAKAN-RAKAN
mawar berduri
dunia zumal

style='overflow:auto; width:ancho; height:500px;'>'>

1 comment:

  1. Terima kasih nenot krn tag zumal kat segmen nie. Insha Allah zumal join :)

    ReplyDelete