Followers

CUBE KORANG KLIK KAT SINI

SENARAI GIVEAWAY

SEPTEMBER

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/ga-1st-year-blog-anniversary.html (tarikh tutup : 10/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/segmen-bloglist-sept-dec-2015-by.html (tarikh tutup : 16/9 keputusan : 17/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/08/souvenirs-dari-europe-giveaway-contest.html (tarikh tutup : 19/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.com/2015/09/brooch-mini-giveaway.html (tarikh tutup : 22/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-giveaway-by-impiana-cik-yanie-2015.html (tarikh tutup : 29/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/mini-birthday-giveaway-by-miminadam.html (tarikh tutup : 30/9)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-kunjungan-1-juta.html tarikg tutup (30/9)

OKTOBER
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/face-mask-giveaway.html (tarikh tutup 3/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-my-graduation-celebration.html (tarikh tutup : 7/10)
-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/10/fuyooo-giveaway-by-mama-darwiish.html (tarikh tutup :28/10 keputusan 3/10)

tak tahu tarikh tutup

-http://kisahsinenot22.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html

SILA KLIK!!!!

AMIN!!!

AMIN!!!

Monday, 21 April 2014

1st Giveaway Sulaman Lace Heaven

http://fuzamusa.blogspot.com/2014/04/sulamanlaceheaven-1stga.html

Semua dijemput untuk sertai GIVEAWAY ini, tapi kenalah ikut syarat-syarat berikut:
  1. Follow blog Fuza, Follow Instagram Sulaman Lace Heaven, dan Follow blog Mia Liana
  2. Buat satu entri bertajuk 1st Giveaway Sulaman Lace Heaven
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri kalian ke dalam ruangan komen INI.
  5. Pemilihan pemenang adalah melalui random.org
  6. Giveaway ini akan TAMAT pada jam 11.30 malam 12 Mei 2014
Sila klik pada banner untuk join. Jom....


Senarai Hadiah

Hadiah Pertama : 1 x Kain Sulam Lace

Hadiah Kedua : 1 x Shawl Shiffon 

Hadiah Ketiga : 1 x Telekung Travel 

Hadiah Saguhati : 10 x Keychain

Blossom April Giveaway

[klik pada BANNER untuk join]

Senarai hadiah:

1st and 2nd Top Referral:
Set Facialcare Clarins bernilai RM100 ++ atau
Teddy Bear atau
Vintage Necklace atau
Jam Mustache

Cabutan bertuah:

4x Pin Shawl
2x Button Badge
5x Keychain
3x Bookmark

Hairclip
Brooch
Bracelet
Hairband
Tasbih Digital
Kipas Tangan

Obuse Liptint
Fridge Magnet
Beg Strawberry
Handphone Strap
Boboiboy Pencil Case
Lomocard Various Kpop Artist

segmen : sihat bersama SHAKLEE (siri 2)

kilk banner utk join :)


HADIAH :


erkkkkk.....mintak ada la rezeki nak menang produk shaklee nie.amin-amin amin

2nd anniversary blog giveaway

 photo bannergif_zps2f4ea753.gif
klik banner utk join :)

2 PERKARA YANG SUKE PASAL BLOG MOMOY:
1.nak komen berkenaan blog 
 perkara pertama yang aku suka pasal blog momoy ni kan....mula-mula bukak je dah jatuh hati (bukan nk bodek ye) sebab background blog warna PINK. my febret colour tau. pink lembut-lembut gitu...impian hati nak blog macam blog momoy la tapi tak kesampaian lagi sebab aku tak sanggup keluarkan duit nak soh orang editkan blog pastu aku pun edit sendiri, tu yang jadi blog warna kuning tu..hahahahaha. 
blog momoy simple jew tapi nice. maksudnya tak serabut dan tak sepah-sepah macam blog aku tuh.heeee..pastu kan item dalam blog semua tersusun je. contohnya macam item 'FOLLOWER'..senang je nak cari kat sebelah kiri blog. yela...kekadang kan, sebagai blogger yang suke join contest, syarat utama mesti kena follow blog tu kan, tapi ade blogger suka sgt sorok item follower tu sampai kekadang pening aku cari...malu-malu jew follower die kat blog tu.
lagi satu aku suka tulisan/ejaan kat blog momoy nie :). tak ade guna shortform sangat. aku baca pon smooth je. sakit mata tao kalau banyak shortform tao...setiap paragraph momoy justify kan. jadi penulisan momoy dalam blog nampak tersusun. aku tak tao orang lain macam mana kan. tapi bagi aku la kan, sakit mata tengok kalau tulisan tak justify. jadi macam senget sebelah jew...hahahaha

2. Content Blog
Erkkkkk....macam banyak je aku komen ni. hahahaha. bile lagi kan..kuikuikui. sekarang aku nak komen berkenaan content atau isi dalam blog momoy. aku paling suka blog momoy ni sebab blog dia banyak sangat review berkenaan produk. banyak tip kecantikan. setiap kali dia review sesuatu produk memang detail siap gambar lagi kesan penggunaan lagi. memang terbaik la :). contoh entry yang aku adalah :-


ni antara entry yang sempat blogwalking la. dari entry ni dapat tao yang blog momoy memang banyak info pasal kecantikan daripada produk yang dia guna. bagus kan, pastu aku perasan ade gak pasal make up dan fesyen. 


2 PERKARA YANG TAK SUKE PASAL BLOG MOMOY:
tiba masa untuk mengutuk lak..hohoho

1.warna tulisan
tulisan dah tak shortform. ayat dah cantik tapi aku tak berkenan la dengan warna dia. kalau tak silap warna merah kan ke pink gak. aku suka kalau wane hitam sebab entry momoy selalo panjang kan. jadinya nak baca entry momoy tu lama gak la nak habis, so sesuai rasenye kalau warna hitam. macam kat dalam kelas, kalau cikgu guna marker pen warna merah tulis kat whiteboard, kita mesti rasa kurang jelas dan kadang-kadang sakit mata. kalau marker pen hitam, kita akan nampak lagi jelas la tulisan tu. ok... ni la komen bakal guru.hohoho

2. tak boleh copy and paste.
yaaa....aku paham kalau momoy tak nak hasil penulisan momoy di copy and paste. tapi untuk buat giveaway konsep copy and paste nie sangat penting sebab nak buat entry dan promote kat blog peserta. jadi untuk memudahkan peserta, apa kata momoy bagi kebenaran highlight entry giveaway momoy. senang untuk peserta paste kat blog diaorang. 

***pesanan penaja: hope momoy tak kecik hati tao dengan komen nenot. just nak penuhi syarat giveaway. tu la suruh komen g kan...hahahaha


TAG RAKAN-RAKAN
mawar berduri
dunia zumal